Registrácia


Zabudnuté heslo / Lost Password

​​
Online:  -

Dievča týždňa
Klikni pre zvacsenie
Chlap týždňa
Klikni pre zvacsenie
nasetipy.com - filmová diskusia   nasetipy.com - politicke kecy nasetipy.com - funny links

Ford Auto, Ford novinky


Viac o Tipli nájdeš TU

tipli - ziskaj zlavu pri nakupovani

tipli - ziskaj zlavu pri nakupovani

Pouze lepší česká kasina, kde můžete hrací automaty zdarma neomezeně!

Check the best online casino in Czech!

Přidejte se do klubu vítězů s našimi odborně zpracovanými recenzemi online kasin na online-casinocz.com

CleverTips.net

Jooble

Prosím, ak máte záujem tipovať vo Fortune, zaregistrujte sa cez nasledujúci textový odkaz.

Registrácia SK zákazníkov
Registrácia CZ zákazníkov



Live Výsledky

filmyaserialy.com

mojezvieratko.sk

Ak sa Vám NašeTipy páčia, zdieľajte 

Tenis a podvody 2020

ITF a sem tam ATP / 26.12.2020 / autor: Markuss
preview -> Šport: Tenis | Zobrazení: 1935x | Počet komentárov - | Pridané: 26.12.2020, 22:50 | Zobraz všetky previews od nicku Markuss  »

V tomto vianočnom čase sa pozriem na to, aké tresty padli v tomto roku za stávkovanie na zápasy či ovplyvňovania výsledkov. Aj keď sa o tom až tak veľa nehovorí, pretože väčšina hráčov nie je až tak známa, rok 2020 bol rekordný v počte trestov. A dokonca klietka sklapla aj nad niekoľkými hráčmi ktorí sa pohybovali v najvyšších poschodiach svetového tenisu. Ale dokonca trest dostal aj rozhodca na Umpire, čiarový rozhodca alebo riaditeľ turnaja. Celkom v roku 2020 padlo 20 trestov.

 

 Najznámejšie hráči ktorí sa zaplietli sú nasledujúce tri.

 

 

 

 Prvým je 29-ročný Enrique Lopez Perez. Hráč, ktorý sa dostal najvyššie na 154 miesto rebríčka ATP, vyhral 25 Future a 1 challenger. Tenisom zarobil 501,753USD. Tento hráč dostal trest na 8let keď mu sa dokázalo ovplyvnenie 3 zápasov v roku 2017 a ďalšie 2 zápasy sa mu nepodarilo dokázať. Navyše dostal pokutu 25,000USD.

 

 Vzhľadom na okolnosti je úsmevné, že Lopez Perez hral naposledy na okruhu v novembri 2019 a prehral v Kobe s Ichikawa v kurze 5,1. Asi fér zápas 

 

 

 

 Ďalším známym hráčom je 32-ročný Joao Souza z Brazílie. Ten bol maximálne na 69 mieste rebríčka a to v roku 2015. Vyhral 9x challenger a 9x future v singli. Na prize money zarobil 1,353,396USD. Souza dostal doživotný trest a pokutu 200,000USD. Nie je špecifikované koľko zápasov ovplyvnil, len sa uvádza že to bolo na Challenger a Future hraných v Brazílii, Mexiku, USA a Českej republike. Trest tu bol väčší aj z dôvodu že nielen ovplyvňoval svoje zápasy a neohlásil keď to po ňom niekto chcel, ale aj maril vyšetrovanie a ničil dôkazy a navyše sa snažil presvedčiť ostatných hráčov aby zápasy vypustili.

 

 

 

 Hráčom čo dostal trest už v roku 2018 bol ďalší veľmi známy hráč, 28-ročný Nicolas Kicker z Argentíny. Ten bol tiež v top 100 a to na 78 mieste. Dostal trest platný od 24.5.2018. Pôvodne dostal trest na 6let, následne mu bol skrátený na 3 roky aby tento rok potom, čo Kicker spolupracoval a natočil aj vzdelávacie video mu bol trest následne ešte skrátený na 2roky a 8 mesiacov. Kicker sa môže vrátiť na okruh 23.1.2021.

 

 Tu je k dispozícii jeho video https://www.youtube.com/watch?v=THgJVmeVsPM

 

 A tu je zápas kvôli ktorému dostal trest, zápas v Barranquille v roku 2015 s G.Lapenttim https://www.youtube.com/watch?v=Y2MOOcv_gR0

 

 Keď som hľadal tieto videá, narazil som aj na ďalší podobný prípad a to "ukážkové" vypustenie 1.setu zápasu z Challenger Traragolnu v roku 2016. To víťaz juniorky Australian Open v roku 2016 domáci Oliver Anderson "predal" prvý set zápasu s Lomb . Tu je video:

 

 https://www.youtube.com/watch?v=hHtEn9Gvtbc

 

 

 

 Ďalšie hráči čo dostali trest

 

 Jonathan Kanar z Francúzska. 4roky a 6 mesiacov + 2000USD. Najvyššie sa dostal na 427místo. Ovplyvnil výsledok zápasu z Future hranom v Zimbabwe v júni 2017 a za to dostal úplatok 1,500euro.

 

 Patrick Keane z VB. 6měsíců a 4,500euro. Stávky na zápasy ale nie na svoje zápasy

 

 Anthony Pravetoni. Rozhodca na Umpire. 8měsíců a 5,000euro. 42sázek ale nie na zápasy ktoré rozhodoval

 

 Youssef Hossam z Egypta. Doživotný trest. 8 ovplyvnených zápasov, 6 zápasov kde to dohováral, 2 zápasy kde presviedčal súpera, 3x neoznámil že niekto po ňom chcel ovplyvnenie zápasu a navyše s vyšetrovateľmi nespolupracoval

 

 Belard Gonzalez. Rozhodca na Umpire. 2roky a 6měsíců a pokuta 5,000euro. V roku 2018 po ňom 2x niekto chcel nech neskôr zadáva výsledky zo zápasu. Toto neurobil ale ani tento pokus nenahlásil.

 

 Majed Kilani z Tuniska. 7let a 7,000euro. Ovplyvnenie zápasu v auguste 2016 na Future v Egypte.

 

 Pertti Vesantera. Tréner. 5let a 15,000euro. 184sázek medzi 2016 a 2019. nenahlásil to, že vedel o dotknutých zápasoch. Otvoril si stávkový účet aby na ňom sadil pre ostatných.

 

 Alexey Izotov. Rozhodca na umiera. 3roky a 10,000USD. Nenahlásil dohodnutý zápas v novembri 2019

 

 Antonis Kalaitzakis. Riaditeľ turnaja. 20měsíců a 6,000USD. Stávky na tenis a nenahlásanie podozrivých zápasov - 127 stávok medzi 2013 a 2016

 

 Joseph Platero Rodriguez zo Španielska. 4roky a 15,000USD. "Courtsiding" na turnaji v Pittsburghu v júli 2019. To znamená že naživo sadil pre ostatné z kurtu čo je zakázané + 75 stávok na zápasy v júni 2019

 

 Karen a Yuri Khachatryan z Bulharska. Karen - doživotný trest a 250,000USD a Yuri 10rokov a 50,000USD

 

 Karen ovplyvnil 5 zápasov, 9x presviedčal súpera aby zápas vypustil a nespolupracoval s vyšetrovateľmi

 

 Yuri presviedčal súpera nech zápas vypustí, stávky na tenis, zdržoval vyšetrovanie

 

 Stanislav Poplavskyy z Ukrajiny. Doživotný trest a 10,000USD. Courtsiding a niekoľko ovplyvnených zápasu medzi 2015 až 2019

 

 George Kennedy z VB. 7měsíců a 10,000USD za stávkovanie na zápasy na svojom účte za seba i za ostatné

 

 David Rocher, lajnovať rozhodca na 18 mesiacov. 11sázek na zápasy medzi januárom až októbrom 2019.

 

 Aymen Ikhlef z Alžírska. Doživotný trest a 100,000USD. 4 ovplyvnené zápasy, 2x ovplyvnenie súpera nech zápas vypustí, 3x nenahlásil že niekto chcel až zápas vypustí a navyše nespolupracoval s vyšetrovateľmi

 

 Mostafa Hatem z Egypta. 3roky (keďže spolupracoval trest znížený do 8.10.2022) a 3,000USD. Nenahlásenie 2 ovplyvnenie zápasov

 

 Temur Ismailov z Uzbekistanu. 7let a 12,000USD. 3ovlivnění zápasu, v roku 2014,2015 a 2019. Avšak po zaplatení pokuty po 2-ročná sa môže vrátiť.

 

 Ako je vidieť, tých prípadov je celkom dosť. Od hráčov, po trénerov, rozhodcov či riaditeľa turnajov. V tomto svetle je zaujímavá informácia, že pred týždňom ATP zrušila zákaz na sponzorovanie turnajov od stávkových kancelárií. Tento zákaz platil 2roky. Ale môj názor je, že tu nie je žiadna priama úmera medzí tým či sázkovka sponzoruje turnaj a tým, že hráči predávajú zápasy. Pretože tento zákaz neznamenal, že sa na zápasy z týchto turnajov nesmelo sadiť. A navyše bola to ITF kto predal práva na live výsledky z turnajov spoločnosti Betradar. A na stránkach Betradaru sa chváli tým, že je možné stávkovať za rok až na 65,000 zápasov ...

 

 https://www.betradar.com/about-us/our-partners/itf-official-data-partner/

 

 Ale späť k trestom. Často sú tieto prípady sú dosť staré a tak je vidieť, že než sa rozhodne trvá dosť dlho. Ale nezostáva než veriť, že väčšina zápasov a aj prekvapivých výsledkov je výsledkom aktuálnej formy či zlyhania a nie tým, že by si hráč stavil.







Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33 smajl34 smajl35
Tenis portál - tenisové zprávy, výsledky, statistiky, ATP, WTA  Injuries and Suspensions  liga.cz  
Poker zdarma  | KolemDvou.cz | Automotorcenter.hu
Získejte casino bonus za registraci v českých online kasinech na www.casino24cz.com