P.Taylor-v.Gerwen M.

PDC-World Championship / 01.01.2013 / autor: tocco
preview -> Šport: Šipky | Zobrazení: 1937x | Počet komentárov - | Pridané: 31.12.2012, 14:57 | Zobraz všetky previews od nicku tocco  »

Na zajtrajšie finále som si pre Vás pôvodne chcel pripraviť analýzu, avšak je to môj prvý tip v tomto športe a preto prinesiem len krátke previews k tomuto zápasu a môj pohľad na toto finále, na ktoré sa fakt teším.

Phil Taylor - tohto hráča asi pozná každý človek, čo aspoň raz hral v krčme šípky o šampanské alebo len tak pre zábavu. Je to 15-násobny svetový šampión, má 52 rokov a narodil sa v Bursleme. Jeho príbej je fakt zaujímavý, keď ako 16ročný sa vykašlal na školu a išiel pracovať, prišlo však aj obdobie, kedy nemal prácu a tak robil to čo ho najviac bavilo - hral po krčmách šípky, až si ho jedného dňa všimol jeden na tú dobu uznávaný šípkar /Bristow/ a začal Taylorovi finančne pomáhať. Na prvé BDO majstrovstvá sveta v roku 1990 prišiel ako neznámy hráč a vtedy bol naňho vypísaný kurz 125 ( chytiť to vtedy bol by dnes život krajši Cool)  za zmienku stojí fakt, že vo finále porazil svojho chlebodárcu Bristowa 6:1. Samozrejme Philova forma rástla aj naďalej a vyhrával čo sa dalo. Nemôžem sa zabudnúť zmieniť o jeho legendárnych zavieraní na 9 šípiek. Na exibičnom turnaji v Prahe sa ho raz pýtali, koľko krát takto zavrel, vtedy odpovedal asi 30-40 krát, dnes to môže byť niečo cez 100 keď nie viac...

Dnes sa proti nemu postaví Michael Van Gerwen, s ktorým sa už stretol vo svojej kariére celkovo 20 krát, a Taylor bol 16x úspešnejší, 4x vyhral Mike. Tento rok však vyhráva Mike 2:1. Van Gerwen je obrovský talent vo veku 23 rokov naozaj klobúk dole, a klobúk dole taktiež predtým, čo predviedol v semifinále proti Jamesu Wadeovi, neviem v presne v ktorom sete a ktoré legy to boli, ale predviedol nine dart finisch (zavretie na 9 šípiek) a hneď v nasledujúcom legu to zopakoval  - neskutočné. Odvtedy však začal hrať slabšie - ale zrejme sa nieto čomu čudovať, to by položilo dosť ľudí :)...

Cesta do finále mala takýto priebeh:

30/12-12 Priemer b. na tri šípky - 98,98 Taylor, Phil vs. Van Barneveld, Raymond 6:4
28/12-12 Priemer b. na tri šípky - 101,33 Taylor, Phil vs. Hamilton, Andy 5:0
23/12-12 Priemer b. na tri šípky - 97,16 Taylor, Phil vs. Thornton, Robert 4:0
21/12-12 Priemer b. na tri šípky - 90,25 Taylor, Phil vs. Hendriks, Jerry 4:1
15/12-12 Priemer b. na tri šípky - 93,94 Taylor, Phil vs. Mansell, Michael 3:0
30/12-12 Priemer b. na tri šípky -97,87 Van Gerwen, Michael vs.Wade, James 6:4
29/12-12 Priemer b. na tri šípky -102,73 Lewis, Adrian vs. Van Gerwen, Michael 4:5
27/12-12 Priemer b. na tri šípky -98,96 Van Gerwen, Michael vs.Lloyd, Colin 4:1
23/12-12 Priemer b. na tri šípky -102,73 Van Gerwen, Michael vs.Wright, Peter 4:2
20/12-12 Priemer b. na tri šípky -90,67 Van Gerwen, Michael vs.Lim, Paul 3:0

Celkovo nám vyjde priemer 96,33 pre Taylor a 98,59 pre Van Gerwena.

Taylor je oveľa skúsenejší to si musíme otvorene povedať, Michael je zase mladý húževnatý, v postavení v rebríčku je medzi nimi malý rozdiel. Taylor je na 1.priečke, Van Gerwen na 4. priečke. 

Čo sa týka prize money, tu je rozdiel už o dosť väčší.

Phil Taylor zarobil niečo cez 5 miliónov libier, Michael približne 600tisíc, ale má dá sa povedať celú kariéru pred sebou. 

Čiže ak to celé zhrniem, Michael má asi lepšiu formu, podáva stabilnejšie výkony, a prežíva najúspešnejšiu sezónu ktorú bude chcieť zakončiť víťazstvom. Ja však osobne dávam na skúsenosti, a na to, že takisto Phil bude chcieť ešte raz vyhrať - myslím, že má na to poslednú šancu - konkurencia rastie a na budúci rok sa už do finále nemusí dostať preto verím, že rozhodnú skúsenosti a na tikete mám Phila Taylora.

Kurzy sú vyrovnané, najlepšie podať v pine, 1.93 - 1.97 ale aj v bet365 za 1.9 sa dá zahrať.

Tak či onak - dúfam, že to bude skvelé predstavenie....




Ak sa Vám preview páčilo, prosím zdieľajte  Zdieľajte preview na Facebooku Zdieľajte preview na Twitteri Zdieľajte preview na Google+ Pošlite email s linkom na toto preview Zdieľaj preview na sieti LinkedIn



Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33